Beleef-Terschelling.nl
 

De Boschplaat

 
De Boschplaat is deelnemer aan op-Vakantie.nl > LangsdeKust.nl > opdeWadden.nl > op-Terschelling.nl


Terschelling en het Corona virus
Informatie voor Boekers

Heeft U een vakantieverblijf geboekt op Terschelling via het Waddenreisburo, dan is deze informatie voor u bestemd.

Het betreft hier een losse accommodatie boeking en geen complete pakketreis.

Uw opties
Op dit moment:

 • U kunt naar het eiland komen en genieten van uw vakantie, mits u zich houdt aan de maatregelen van de overheid;
 • U kunt het nog even aanzien om te kijken welke maatregelen (beperkend of soepeler) er in de nabije toekomst worden genomen en daarna een besluit nemen;
 • U kunt annuleren (zie hieronder).

Huurovereenkomst
Als u een vakantieverblijf boekt gaat u als huurder een huurovereenkomst aan met de eigenaar van het vakantieverblijf. Het Waddenreisburo bemiddelt bij het zoeken van een vakantieverblijf en bij het vaststellen van deze overeenkomst, maar is geen partij in deze overeenkomst tussen huurder en eigenaar. Als een overeenkomst eenmaal is aangegaan zijn huurder en eigenaar gebonden aan deze overeenkomst.

Algemene voorwaarden
Op alle overeenkomsten die we vaststellen zijn de algemene voorwaarden van toepassing die u bij het doen van een boekingsaanvraag kunt bekijken en moet accepteren. Daarnaast kunnen er huisspecifieke voorwaarden zijn. Hierna wordt verwezen in de bevestigingsbrief. Door te betalen gaat u nogmaals akkoord met alle voorwaarden.

Bevestigingsbrief
In de bevestigingsbrief adviseren we u om een annuleringsverzekering af te sluiten en verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de huisspecifieke voorwaarden. Als u geen annuleringsverzekering afsluit heeft u bewust gekozen voor het risico dat u uw geld kwijt bent als u onverwacht moet annuleren.

Restantbetaling
Heeft u een aanbetaling gedaan en twijfelt u over het doen van de restantbetaling omdat u niet zeker weet of uw vakantie door kan gaan? Formeel bent u verplicht om het restantbedrag conform de huurovereenkomst te voldoen.
In overleg met de eigenaren bieden we u echter de volgende keuzes:

 • uw vakantie door laten gaan want de boot vaart, er is geen reisverbod en het verblijf is beschikbaar: in dit geval dient u de restantbetaling conform overeenkomst te voldoen;
 • uw vakantie annuleren: zie hieronder;
 • uw vakantie omboeken naar een andere datum is in principe niet mogelijk.

Annuleren
Als u uw boeking wilt annuleren en u heeft een annuleringsverzekering afgesloten, dan moet u contact opnemen met uw verzekeraar. Afhankelijk van de reden van annuleren en de polisvoorwaarden zal de verzekering wel of niet uitkeren. Als u iets van ons nodig heeft (soms wordt er om een annuleringsnota gevraagd) kunt u per mail contact met ons opnemen. Conform de huurovereenkomst heeft U geen recht op teruggave van de reeds betaalde huursommen.

Dus als u alleen aanbetaald heeft en u heeft geen annuleringsverzekering afgesloten dan bent u de aanbetaling kwijt (50% huur). De eigenaar ontvangt ook 50% van de huur niet. Daarmee is de pijn tussen beide partijen gedeeld.Huidige status Terschelling
U mag 'op vakantie' gaan binnen Nederland en dus ook op de Waddeneilanden. U dient zich wel aan de maatregelen van de overheid te houden en bij (milde) verschijnselen thuis te blijven. Het gereserveerde vakantieverblijf is voor u beschikbaar en u kunt gewoon naar het eiland komen.

Tot besluit
We vinden het heel vervelend dat we zo formeel moeten zijn en u wijzen op de huurovereenkomst die u heeft geaccepteerd. Normaalgesproken zouden we er alles aan doen om tot een oplossing te komen, maar die mogelijkheid is er helaas op dit moment niet.

De eigenaren van de vakantieverblijven die wij verhuren zijn vrijwel allemaal particulieren die kosten hebben voor de exploitatie van hun vakantieverblijf en soms (deels) leven van de verhuur. Die kosten gaan door terwijl de inkomsten van (nieuwe) boekingen wegvallen.


Terschelling en het Corona virus

Op dit moment is er sprake van een wereldwijde Corona pandemie. Hoe het virus zich verder gaat verspreiden en welke gevolgen dat gaat hebben is op dit moment niet te voorspellen.

Het Coronavirus veroorzaakt bij de meeste mensen slechts beperkte griepverschijnselen. Bij mensen met een minder goede gezondheid kan het virus ernstige klachten veroorzaken en zelfs fataal zijn.

Alle algemene maatregelen voor Nederland zijn uiteraard ook van toepassing op Terschelling:

 • Houd minimaal een afstand van 1.5m tot andere mensen in acht;
 • Vermijd drukke plaatsen.
  Tip: gebruik hiervoor de Druktekaart in de Vriend van Terschelling-App;
 • Blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft;

zijn daarvan de belangrijkste.

Vakantieverblijf geboekt?
Heeft u in de nabije periode een vakantieverblijf op Terschelling geboekt en heeft u vragen over deze boeking i.v.m. de corona maatregelen neem dan contact op met de eigenaar/verhuurder van het vakantieverblijf. Doe dit het liefste per email, want er zijn meer mensen met vragen.

Vakantiehuisjes op Terschelling klaar voor de anderhalvemeter-vakantie
Veel vakantiehuisjes op Terschelling zijn bij uitstek geschikt voor een anderhalvemeter-vakantie.

De vakantiehuisjes zijn voorzien van alle gemakken: eigen sanitair en een compleet ingerichte keuken. De gast kan dus zelf koken en is niet afhankelijk van de horeca, ook al zullen horecagelegenheden op Terschelling graag bereid zijn om een maaltijd te bezorgen. Supermarkten op Terschelling bezorgen desgewenst de boodschappen direct bij het vakantiehuis.

Terschelling zelf is toonbeeld van rust & ruimte. Het strand is groot en breed en ook in de duinen en bossen is alle ruimte. Geen enkel probleem om anderhalvemeter afstand te houden. Alleen in het knusse dorp is het van belang dat niet iedereen tegelijk komt om concentraties van mensen te voorkomen. Ook op de veerdienst zijn er extra voorzorgsmaatregelen omdat niet iedereen aldoor anderhalvemeter afstand kan houden.

Veerdienst naar Terschelling
Lees ook de informatie die de veerdienst naar Terschelling inzake de omgang met het coronavirus heeft uitgegeven.
De dienstregeling is in principe normaal maar kijk op de site voor de actuele afvaarten
het gebruik van een mondkapje is verplicht.
Denk erom tijdig aanwezig te zijn en ruim van te voren te boeken (liefst direct)!

Horeca op Terschelling
Net als elders in Nederland zijn restaurants en cafè`s op Terschelling geopend.
Een aantal bedrijven biedt afhaal- en thuisbezorg mogelijkheden voor hun maaltijden. Kijk op de site van het bedrijf of informeer telefonisch naar de mogelijkheden.

Supermarkten & andere winkels
De supermarkten zijn gewoon open en worden normaal bevoorraad, dus in uw vakantieverblijf eten en drinken is geen enkel probleem.
Ga bij voorkeur alleen naar de supermarkt!

Evenementen & activiteiten
Veel kleinschalige evenementen & activiteiten op Terschelling gaan weer door (grootschaliger evenementen hebben mogelijk testen-voor-toegang)!
Ook binnenlocaties als musea en bezoekerscentra zijn weer open.

Bij verkoudheidsklachten
Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Dan bent u verplicht om thuis uit te zieken en NIET naar het eiland te komen. Ook als u al op het eiland bent en klachten ontwikkelt moet u zo snel mogelijk naar huis gaan.


Algemene Corona info
Mocht u vragen hebben over het coronavirus en de gevolgen hiervan dan kunt u kijken op de volgende websites:

1. GGD Fryslan: over het Coronavirus COVID-19, besmettingen in Friesland, gevolgen voor de gezondheid en regionale, aanvullende adviezen. Ook verwijzen we vanuit deze site door naar de Rijksoverheid en RIVM.

2. Voor specifieke regels en informatie over de regio waar het vakantieverblijf zich bevindt verwijzen we daar naar de sites van de veiligheidsregio's:

3. Rijksoverheid: over de gevolgen van het coronavirus voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer. Ook maatregelen tegen verdere verspreiding zoals nu bij evenementen.

4. RIVM: over het Coronavirus COVID-19, aantal besmettingen in Nederland, preventiemaatregelen.


Meer info van De Boschplaat
Informatie over vakantie op op-Terschelling.nl:
Voorpagina Lastminute Beschikbaarheid Arrangementen VakantieplannerNieuwsSitemap
op-Terschelling.nl is onderdeel van opdeWadden.nl
opdeWadden.nlLastminuteBeschikbaarheidNoordzeekustgids

2000-2021 op-Terschelling.nl           Privacyverklaring